VerslGolfdag Abrahams 23 Augustus op Landgoed Bleijnbeek

Al bij het aan komen rijden kon men genieten van de prachtige vergezichten. De baan lag er prachtig bij.

De opkomst was wederom goed 21 golfers en 5 enthousiaste niet golfende dames. Degenen die al eerder op Bleijenbeek hadden gespeeld liepen dus gewoonte getrouw naar de vroegere hole 1. Maar die was inmiddels verplaatst naar de totaal andere kant van de baan. NB: een begin van een lange wandeling!

De holes op Bleijenbeek zijn  allemaal verrassend. De sterke ondulatie , diverse doglegs en waterpartijen maken het moeilijk om de juiste beslissingen te nemen !!De Greens waren eerlijk en goed onderhouden.

Voor de mensen die niet in een karretje reden was het een (extra) lange dag. Volgens de mensen die beschikten over super moderne golfhorloges, hebben we 15 km mogen lopen. Dus vrijwel iedereen kwam moe en dorstig op het mooie terras aan. Goed voor de omzet van de horeca. Die ons trouwens per flight een prima borrelgarnituur kwam brengen.

Er werd ijverig drank besteld. Waarbij tot mijn verbazing geen enkele ober opschreef wie wat gedronken had. Men moest dat zelf bijhouden. En om dat laatste te doen werd ook niet gevraagd. Ik hoop dat het allemaal toch is goed gekomen.

Nadat iedereen gedoucht had en iedere Abraham, behalve Jaap !! , met een “Jasje-Dasje” ten tonele verscheen, konden we aan tafel. Er was buiten gedekt, buitengewoon gezellig, maar toch nog warm. Dus vele jasje gingen uit (begrijpelijk !).

Het eten was van hoge klasse (mijn compliment) en heeft zeker bijgedragen aan de, ik zou haast zeggen, gebruikelijk goede stemming. Tussen hoofd- en nagerecht de zoals altijd: de prijsuitreiking.

Hier de uitslagen:

Neary dames: Marijke Zeilinga. Neary heren: Tim vd Steur.

Longest dames: Marijke Zeilinga. Longest heren: Steven Oosterwaal (krijgt zijn prijs nog). Leary dames en heren: het echtpaar Fiolet (Judith en Frans). Uitslag Stableford punten: 3e met 29 punten: gedeeld > Ton Blauw en Steven Oosterwaal. 2e met 32 punten Frans Fiolet en 1e met 34 punten > degene die het verslag moest schrijven. Kortom: We kunnen wederom terugkijken op een dag die ons nog lang zal bij blijven. Wat een voorrecht om Abraham te zijn en aan dit soort evenementen mee te mogen doen !

Dank aan Frans Fiolet die alles met Bleijenbeek zo prima geregeld had. En uiteraard ook dank aan de sprekers: Onze voorzitter Lukas van Spengler met een “hart onder de riem toespraak”, Ton Blauw die Frans Fiolet namens het PC  een fles wijn overhandigde,  vanwege zijn 30 jarig lidmaatschap bij de Abrahams en hem ‘de Gouden Golfbal’ overhandigde. Een zelfbedachte ‘nieuwigheid’ door de flight-genoten van Frans F.

En natuurlijk ook Frans Fiolet die wel bespraakt als altijd, vele wijze woorden zei.Rest mij nog om mijn flight-genoten Marijke en mijn vriend uit Australië, die mee mocht doen, te bedanken voor hun morele ondersteuning. Je ziet waartoe dat kan bijdragen!

Hans Renssen

Geef een reactie