Verslag wedstrijd Abrahams – NL 60 A op 4 mei te Laren, uitslag 1-1

Verslag wedstrijd Abrahams – NL 60 A op 4 mei te Laren, uitslag 1-1

Spelers: Roel Lok, Lucas van Spengler, Tim van der Steur, Herman Holtslag, Fons Bogaers,
Jan Kuyvenhoven, Hans Maarten Kosman, Pieter Jobsis, Maarten Stam, Frank Snethlage, Gust Goossens en Ton Blauw. Gastspelers: Alexander Breitbarth en Rein Cozijn.

Scheidsrechters: Wouter Pont en Stefan Frequin
Toeschouwers: Francine de Booy-van Rhijn en Ab Eikenaar.

In zijn toespraak voorafgaand aan de wedstrijd sprak voorzitter Lucas over de verwachtingen die hij had over het resultaat en voorspelde dat de Abrahams het zelfvertrouwen van 60A zou verhogen, of dat 60 A belangrijke leerpunten zou meenemen. Na deze even hilarische als historische woorden overhandigde hij aanvoerder Maarten een roze gekleurd Six pack bier .

60A begon energiek en de Abrahams kwamen de eerste helft nauwelijks onder de opgelegde druk vandaan. Roel verrichte de ene na de andere redding en op miraculeuze wijze was het na het 1e en zelfs het 2e kwart nog 0-0. In de pauze bleek de bereidheid bij onze spelers om er nog een schepje bovenop te doen, groot. Met als gevolg dat we vaker op de helft van de tegenstander in de opbouw van aanvallen konden gaan spelen. Meer dan een strafcorner leverde dat niet op maar het was toch aanleiding voor 60 A om zeer scherp het 4e kwart in te gaan. Binnen een minuut stonden we met 1-0 achter door een voorzet op rechts van Maarten van Rijn, na een stevige actie op Lucas, die via een super snelle Bart werd benut. Daarna nog een paar fraaie kansen voor 60 A maar Roel hield het hoofd koel en neutraliseerde de beste acties van 60 A. Slechts spaarzaam konden we onder de hoge druk uithockeyen en dat leidde tot een aanval over de linkerflank met een verrassend schot van Rein dat moeilijk te verwerken leek voor keeper Gerard. Zoals wel vaker stond onze Maarten op de goede plaats en kon met een klein tikje de bal over de lijn werken. Met nog 2 minuten te gaan zette 60 A nog een keer aan, maar ook hun laatste aanval werd door Roel gestopt. Moe maar voldaan konden we van het veld af.

Tijdens het diner sprak Maarten namens 60 A over de waarde van de traditionele wedstrijden op de eerste zaterdag in mei. Vanuit zijn rol wil hij stimuleren dat we volgend jaar met tenminste 4 teams dan tegen elkaar kunnen spelen.
Lucas sloot het diner af met een nieuwe informele ceremonie voor spelers die met goed resultaat hun tweede wedstrijd voor de Abrahams hebben gespeeld. Zie daarvoor de foto’s van Francien waarop Rein dat ondergaat (maar het is mij niet gelukt deze hier te reproduceren). ‘Order Order’! Ook dat krijgt een vervolg.

Uw reporter: Jan

Geef een reactie