Te gast op de Zaanse Golf bij Frans van der Ploeg

Het was de tweede keer in 12 jaar dat wij te gast waren op de Zaanse Golf en enkelen onder ons konden zich de eerste keer nog uitstekend herinneren. Slagregens, een ondergelopen 9 holes baan ,die onbespeelbaar was. De bridgers bleven hangen en hadden een uiterst gezellige hoofdmaaltijd voor de lunch!  Hoe anders was het deze keer. Frans van der Ploeg heeft met zijn Bestuur jaren keihard gewerkt om van de 9 holes een 18 holes baan te maken en is daar zeker in geslaagd. Clubhuis, kleedkamers zijn nog hetzelfde, de receptie heeft een eigen onderkomen gekregen en werd bemand door Annelies (op het naambordje althans) door een oudere brompot, die dat werk nooit eerder had gedaan.

Van de  7 buggy’s die Hans zo netjes gehuurd had, bleken er twee dubbel verhuurd te zijn. Dat betekende dat enkele flights zoals (niet geheel) ongebruikelijk op het laatste moment moesten worden omgezet, hetgeen niet zonder enige verwarring en hier en daar met bedenkelijke gezichten geschiedde. Eén combinatie klaagde dat het de 7 e keer was dat zij achtereen met elkaar speelden, hetgeen echter niet in hun score tot uiting kwam!! Voor Hans is het onmogelijk dit bij te houden, dus de volgende keer zelf maar eens ruilen!!

Onze oudste “Evert” werd tot zijn eigen verbazing in de eerste flight gezet, hetgeen betekende dat hij, volledig tegennatuurlijk,… zich moest haasten !! De drie flights die volgden hebben als goede teamleden op de eerste tee rustig gewacht en met bewondering gekeken hoe Evert stoïcijns zijn afslag voorbereidde en met een prachtige boogbal ons het nakijken gaf!

De 25 golfers hebben een heerlijke dag gehad en ook, zoals gebruikelijk, na afloop zeer verschillend commentaar geleverd op de hoge tees, de openheid van de baan (gelukkig was het windstil), de zeer goed onderhouden greens en de diepte van vele bunkers. Verrassend was de verzorging met wraps en ijswater door de baan….bravo Frans !!

Kortom alles niet anders dan anders! Blij verrast waren we na afloop, de zojuist 80 jaar geworden Kees Veenis met zijn Els, gebruind en wel en er uitziende als een jonge adonis, te begroeten, even later gevolgd door Emile en René die uit het Gooi ook een borrel kwamen halen. Geschrokken waren we over Geeske en allen wensten haar met een ondertekende kaart een snel algeheel herstel!

Oh ja en dan de prijsuitreiking. Eerst 2 flessen voor de 80 jarigen Kees en ondergetekende, vervolgens 3 birdies, één voor Tim en twee voor ondergetekende, vervolgens de eerste prijs…voor ondergetekende door een betere tweede negen dan Tim

Het diner was uitstekend, Frans en Hans werden uiteraard weer bedankt voor hun gastvrijheid en organisatie en Evert, inmiddels chique gekleed, verraste ons met twee “oude” klassieke grappen…… op zijn eigenwijze verteld……!!!!

Gevolg van dit geheel is dat ondergetekende dit verslag moest maken. Met plezier dus gedaan!

Frans Fiolet

Geef een reactie