Stralende Abrahams Open in Leiden en Voorschoten

Op 27 augustus was het zo ver; de Abrahams Open 2016 start met koffie/thee en gebak bij Restaurant Oudt Leyden in het centrum van, Leiden. Na een korte wandeling door de mooie, maar domste stad van Nederland en gewacht te hebben op de veel te late auto van Snethlage maakten we in 2 boten een fraaie rondtocht. Bij vele van de oude grachtenpanden schepten diverse Abrahams op over hun Leidse verleden en op welke wijze de Leidse studentes van weleer waren ontmaagd. De excellente studieresultaten werden minder besproken. Bij het in-, noch uitstappen werd iemand geblesseerd zodat we met een fitte selectie naar Forescate te Voorschoten afreisden. Hoewel Forescate als voorbereiding op de komst van de Abrahams 3 prachtige nieuwe watervelden had aangelegd, speelden we op het zandveld langs de weg gezien de ruimere capaciteit voor toeschouwers.

Na het verkleden bleken er 14 blauwe spelers en 6 rode, de indeling was niet goed doorgekomen, maar dit euvel werd gelukkig snel hersteld. Gezien het warme weer was een warming-up niet nodig en werd besloten 4 x 15 minuten te spelen. Rood (waar de onpartijdige schrijver van deze tekst bij hoorde) had beduidend meer klasse maar traditioneel werd de Lucas de Booij trofee sportief aan blauw geschonken door een afgekeurde strafcorner toch te tellen. Het in grote getalen opgekomen publiek genoot met volle teugen van een spannende wedstrijd, het hoge spelniveau alsmede de adonis lichamen van de door de zomer gebronsde spelers.

Na de wedstrijd werd broederlijk samen liters bier gedronken als warming-up van het avondprogramma aan de Vliet bij Allemansgeest te Voorschoten. Wat een pracht locatie! Wat een fantastisch diner! De klassieke dress-code zorgde ervoor dat Lau met de staart tussen de benen vertrok, volgende keer beter. Heel bijzondere speeches van Wouter, Frank, Lukas en Hans vormde het hoogtepunt van de avond. Het werd allengs later en bij de veel te lange speech van Jan vielen de meeste Abrahams dan ook in slaap.

Een woord van dank voor Jaap Smith voor het prachtige programma!

uw PC

 

 

Geef een reactie