26-8-2016: Hittegolf in Loenen aan de Vecht

26 Augustus 2016. Voorspelling 34 C, windstil … Nederland stelt hitteplan in

werking. De Abrahams gaan 18 holes golfen in Loenen aan de Vecht, op de Old

Course Loenen … de geschiedenis van Old Course gaat terug naar het jaar 1297,

waarin de eerste bal moet zijn geslagen. En dat is zo’n 150 jaar eerder dan in St. Andrews en maar 681 jaar eerder dan de oprichting van de Abrahams.  Ook de Schotse golfer Colin Montgomerie beaamt het: ‘Golf is born in Holland, but made in Scotland . . . and perfected by the Abrahams”

Bij de begroeting mocht niet gekust worden wegens klefheid; De start was dan ook warm en chaotisch, iedereen liep links en rechts door elkaar, de heren ristten de golfcarts voor de neuzen van de dames weg en scheurden de baan in. Door de hitte bevangen reed een van de carts (met Evert aan het stuur) na hun eerste hole het terrein af de provinciale weg op om verkoeling te zoeken. Liesbeth holde erachteraan en riep de heren tot de orde, hetgeen weinig hielp. Pas na een reprimande van een uit het niets opdoemde strenge Deutschen Bahn leidster ontstond enige orde …

Mede door deze aanjaagster kwam de vaart erin en waren we op tijd weer terug in het clubhuis van de traditionele “good walk spoiled”. De combinatie van de hitte en het vloeiende bier werkte slecht op de rekenkracht, eerst klopte er niets van de afrekening en ook de berekende uitslag was twijfelachtig; Hans trachtte hierbij traditioneel de prijzen in eigen flight te houden zoals Leary & Neary bij de dames die naar flight genoot Karina gingen en de hoofdprijs naar flight genoot Jan, terwijl Tim 2 punten meer had en Jart ruim 50 pars en de Naery had gemaakt, maar helaas geen birdie, die Taco en Jan dan weer wel hadden gemaakt.

Uitslag:

  1. Tim met 40, 2. Jan met 38 en 3. Taco met 36.

Speciale vermelding voor Evert v Renesse van Duivenbode( 83 jaar) met 35 punten (ex aequo met Pieter, Jart en Bart)

Leary Dames: Karina, Leary Heren: Jan, Neary Dames: Liesbeth, Neary Heren: Jart.

Over het algemeen was de opbouwend kritische groep goed te spreken over de baan, het clubhuis, de service en eten. Uiteindelijke viel ook de hitte mee; enkele wolken en een briesje gaven verkoeling, alsmede de in het water plonzende ballen. Er werd dan ook geen Abrahams hitteplan ingesteld … jasje dasje bleven gewoon verplicht.

 

Schermafbeelding 2016-08-29 om 10.08.50

Geef een reactie