Abrahams Rydercup 15 juni 2019

De Rydercup is altijd weer een van de hoogtepunten op de golfagenda van het jaar.

Trainingsweken en dagen maar ook hoogte stages gingen hieraan vooraf, zo had iedereen zich weer op zijn of haar manier voorbereid, maar wie had zich op zich op een drijf natte polderbaan voorbereid?

De ochtend spanning was dan ook weer erg groot zeker als daar nog eens files en wegomleggingen bij komen kijken. Koffie en appelgebak brachten de meesten al tot rust. Anderen waren druk aan het inslaan, putten, rek en strekoefeningen aan het doen om goed warm te zijn en  toch maar gelijk die eerste bal meteen goed te slaan. Iets later dan geplanned na de heldere edoch korte breefing van Hans klonk dan toch de shotgun en ging iedereen gelijk van start. 2 x 9 holes dat helpt zeker als er op vele plaatsen slootjes en greppels dwars over de baan liggen en de greens heel zacht en traag waren vanwege de vele regenval van de dagen ervoor. Gedreven en zelfs fanatiek werd er gespeeld en gezocht naar ballen die toch iets uit koers waren, waarbij het weer in de middag steeds beter werd het zonnetje begon te schijnen opdat de paraplus en de regenkleding in de tas konden blijven. Uiteindelijk bereikte iedereen tevreden of soms ook ontevreden over die ene drive of put de eindstreep en werd er nog onder het genot van een drankje nog nagesproken over de resultaten.

Toch even geduld, douchen en netjes aan tafel want dat is regel met de golf van de abrahams.

En dan komen de resultaten aangekondigd door Hans, longest dames Theta, longest heren Maurits en vreemd genoeg wij Abrahammers kunnen toch niet zo goed mikken, geen neary bij zowel de dames als de heren.

Onderliggende wedstrijd element bij deze Rydercup is dat de hockeyers tegen de niet hockeyers spelen, volgens de gehanteerde rekenmethode van Hans wonnen de hockeyers dit nipt met 72,9 slagen tegen de niet hockeyers met 75,7 slagen. overall winnaar was ondergetekende maar dat was al duidelijk omdat ik dit verslagje schrijf.

Na deze meer of minder confronterende informatie genoten alen nog van een uitstekend maal met drankje en keerde huiswaarts.

Rest mij alleen over allen die betrokken waren bij de voorbereiding en organisatie waardering en dank uit te spreken, het was met een woord ‘TOP”

Tim vd Steur.

 

Geef een reactie