Abrahams golfdag 20 juli 2019.

Eindelijk was het dan weer zover: de Abrahams-golfdag op golfclub De hoge dijk in Amsterdam. Een normale golfdag zou je denken, maar mijn ervaringen van de weken daarvoor waren heel wisselend geweest.

• De T’s spijkerhard waardoor je de T’s met een risico van een gebroken duim moest plaatsen.
• Fairways gortdroog met als gevolg dat je balletje af en toe wegspringt als een aangereden kangoeroe.
• Greens zo hard als ijs waar Rintje Ritsma graag een rondje op zou rijden.
Maar dit alles bleek niet waar te zijn, de baan lag er naar omstandigheden prima bij.

Na een kopje koffie ontvingen we van Hans en Carla de flightindeling en sloegen we deels van hole 1 en deels van hole 10 om ca 12.30 af.

Precies op het warmste moment van de dag, maar veel water drinken pet of hoed op en parasol waren de aanbevolen middelen om de eindstreep te halen. Zij het hier en daar wat kreunend en steunend maar iedereen hield stand en speelde de 18e holes

Direct daarna aan een verkoelend drankje al pratend over de geweldige drives die geslagen werden mooie puts maar ook weer ontsteld over altijd weer diezelfde fout, verkeerde stokkeuze eindeloos zoeken naar een bal of de flight voor je die maar niet opschoot.
Toch ebt dit snel weg er is toch niets meer en te doen en drank bitterballen en de score worden nu belangrijker.

Na het okselfris moment en het jasje dasje krijgen we een heerlijke maaltijd geserveerd en worden de prijzen uitgereikt. De Neary wordt gewonnen door Marijke Zeilinga. De beide longest worden ook gewonnen door het echtpaar Zeilinga. De geleerden zijn het er nog niet over eens of er een verband is tussen hun reis afstand en de longest, wie weet krijgen we daar ooit nog uitsluitsel over.

Dan de wedstrijd: Maurits van Eeghen stabiel en solide als altijd 2e, en Tim van der Steur de grote verrassing 1e. Enigszins vertraagt komt er een dankwoord van de winnaar waarin deelnemers toch maar weer bedankt worden voor hun komst en we allemaal weer uitkijken naar het volgende Abrahams evenement.

Hans Carla het was weer weergaloos!!
Veel dank van ons allen.

1 Reactie op “Abrahams golfdag 20 juli 2019.
  1. Profielfoto van Ton Blauw Ton Blauw schreef:

    Verslag van uw correspondent Tim van der Steur.

Geef een reactie