Abrahams begint het jaar als kampioen van Nederland !

Zaterdag 4 februari toog een fitte presentatie van de Abrahams naar den Bosch, om zoals elk jaar de Nederlands kampioen LX 2015-2016 te bestrijden.

Een miezerig regentje en goed gevuld stadion wachtte ons op, terwijl de Bosschenaren zich in vol ornaat opmaakten voor de titanenstrijd.

Als frisse Abraham junior, mocht ik deze keer officieel de outfit met het nummer 146 in ontvangst nemen, na op HDM al jullie gezelligheid geproefd te hebben. Helaas was het andere kandidaat lid Walter, zo op van de zenuwen dat hij zich een volgende keer laat inaugureren.

We startten met 13 man en vooral te noemen 1 vrouw, want Francine de Booy-van Rhijn zorgde vanaf de kant voor positieve impulsen en had eventueel de fluit ter hand genomen, dank !

Verder vermeldenswaardig dat lid 122 Teun Hermans zijn laatste wedstrijd keepte door aanhoudende rugproblemen. Hij zal in de toekomst uiteraard blijven golfen.

Over de wedstrijd kunnen we snel klaar zijn. De tegenstander werd overlopen door een fris, gretig en collegiaal team wat wilde winnen.

Dat er uit de minimaal 10 doelrijpe kansen slechts drie keer werd gescoord is gewoon netjes te noemen (je slacht een gastheer op leeftijd niet af). Het tegendoelpunt viel uit een (enige) ingestudeerde strafcorner, verder werden de arme. Oeteldonkers aan alle kanten overlopen. Vooral man of the match Lau moest het hierbij af en toe ontgelden. Onvoldoende voor hem echter om gefrustreerd te gaan zitten. Kortom de 3-1 was meer dan terecht en zorgde voor blije gezichten en grote verhalen in de kleedkamer. Na afloop was er een hoogstaand diner en een bedankje met nette mop van Jan.

Voldaan werd rond half negen het sein “mount the horses” gegeven, waarna wij ons zingend huiswaarts begaven. Het was een genoegen als jongeling toe te mogen treden tot dit illustere gezelschap. Als tukker grootgebracht in Enschede en via PW, GSHC Forward , HGC en Amsterdam, nu actief bij de HVL kampioenen van Hurley en de afgelopen jaren ook bij de NL 55+/60+ , ben ik nog lang niet klaar met hockey en de gezelligheid er omheen. De jongens-plas-wedstrijd werd nog door Jan gewonnen.

Tot een volgend moment en heren Abraham- dames, namens Elsbeth veel dank voor de prachtige welkomst ruiker !

Janne (RJ) Wefers Bettink

2017-02-04-15-47-26

Geef een reactie