5 mei 2018: Abrahams tegen 60+A

Waarde Abrahams,

Bevrijdingsdag 5 mei 2018: Abrahams spelen tegen 60+A. Vorige week herinnerde Lukas mij aan de mail van Frank (Snethlage), dat er weer gehockeyd gaat worden met de Abrahams tegen het Nederlands team 60+A op de velden van Laren. Gezien het uitgebreide voorbereidingsprogramma van 60+A op de World Grand-Masters Cup hebben zij met zorg een waardig tegenstander geselecteerd voor hun testmatch: dit belooft dus (weer) een heuse Titanenstrijd te worden.

Het is prachtig weer, het zonnetje schijnt dat het een lieve lust is en vanaf 14:00 zie ik de Abrahams binnen druppelen. Terwijl we een kopje koffie nuttigen vergezeld van natte cake, wordt er bijgepraat, kennisgemaakt en slaan we 60+A gade. Zij zijn dan al een paar uur bezig zich in het zweet te werken; druk doende de pre-match oefeningen uit te voeren. Dan snel naar het mooie hoofdveld van Laren.

Als nieuwste telg van de Abrahams, word ik uitgenodigd naar de middenlijn te komen en na een welkomstwoord door wedstrijdsecretaris Frank (S) beloof ik plechtig als nieuwe Abraham alles te zullen doen, dan wel na te laten, ten dienste van het team. Daarna worden mij de versierselen uitgereikt en trek ik vol trots mijn nieuwe shirt aan met het nummer dat vanaf nu altijd in mijn geheugen geprent zal blijven: 153.

Na de warming- en line up met 60+A, klinkt het fluitsignaal en opent het bekwaam arbitrerende duo (dank je wel Wouter en collega) de strijd. 60+A speelt een zeer degelijke wedstrijd en er wordt – met name door de vrije verdediger – op verdienstelijke wijze de nodige onrust gesticht in onze verdediging. Mede dankzij vlammende acties van onze keeper Roel beperken we de schade en krijgen we in het begin van het derde kwart meer grip op de zaken en het plastieken object.

Op fortuinlijke wijze opent nr. 153 met een leep balletje het tegenoffensief, terwijl niet lang daarna de goed spelende Wouter met een fanatische tip-in Gerard weet te verschalken. Beide goals komen voort uit uitgekiende assists van Hans Maarten (Kosman) die het ding met hoge precisie ter afwerking naar een Abraham zendt. Bij een stand van 4-2 geven we nogmaals vol gas met als doel aansluiting te vinden, maar het mag niet meer baten. Iedereen is het erover eens: 4-2 is een verdiende zege voor 60+A, een faire afspiegeling van de verhoudingen, hard gewerkt, sportief gehockeyd… volgende keer pakken we ze! Vanaf deze plek wens ik 60+A een succesvol WGMC toe.

We verlaten het mooie veld van Laren en begeven ons richting clubhuis alwaar wij ons laven met heerlijk koel bier dat we verdiend hebben – een schaaltje bruin fruit hoort daar natuurlijk bij (dank Ton voor het uitserveren) – en beschouwen na, evalueren en genieten. Daarna testen wij de douches van Laren, gezelligheid aldaar…, en kleden ons voor het diner. Heerlijke Carpaccio gevolgd door parelhoen op een bedje met Haricots Verts, een groene salade… een en ander afgeblust met een heerlijk wijntje of twee. Een enkeling geniet daarna nog van een Irish coffee. Wat wil een ‘Mensch’ nog meer?

Beste Abrahams… mag ik concluderen dat dit een hockeydagje uit duizenden was? We zien elkaar weer na de zomervakantie tijdens het Lustrum. Ik ben blij en trots dat nr. 153 de versierselen heeft ontvangen en als Abraham dus het 40e lustrum kan meevieren op 25 en 26 augustus. Tot dan, dan.

Sportieve groeten,
Maarten Stam

Aanwezigen (meespelend, tegenspelend, supporterend en fluitend): naast de schare  ‘trouwe’ dames, dhr. Ab Eikenaar, Clemens Vehmeijer, Fons Bogaers, Frank Snethlage, Gerard van Sprang, Hans Maarten Kosman, Harm Haak, Huib Preij, Janne Wefers Bettink, Lukas van Spengler, Marc Staedler, Martin Hilder, Martin van Nierop, Martijn Steenkamp, Pieter Jöbsis, Roel Lok, Stefan Frequin, Tim van der Steur, Ton Blauw, Wout van der Meulen, Wouter Pont, Wouter van Til, Maarten Stam.

Geef een reactie